Awokado nadziewane krewetkami

Bardzo lubię awokado. Jem je jak jabłka, na kolację czy śniadanie, a nawet dodaję do wypieków.  Dzisiaj proponuję Wam awokado nadziewane krewetkami. Często przyrządzam awokado w tej postaci na przyjęcia. Marynowane krewetki z mango, limonką i kolendrą przyrządzam wcześniej, natomiast awokado nadziewam tuż przed podaniem. Efektowna przekąska, małopracochłonna i bardzo smaczna.

awokado przepisAwokado nadziewane krewetkami

Składniki:

na 4 porcje

2 awokado

100 g krewetek

1 małe czerwone chili

1 mango

2 łyżki grubo posiekanej kolendry

1 łyżka soku z limonki

1 łyżeczka sezamowego oleju

łyżeczka nasion sezamu do posypania

awokado z krewetkamiObierz krewetki. Pokrój mango w kostkę, Pokrój na drobno chili i kolendrę. Wymieszaj wszystko z sezamowym olejem i sokiem z limonki. Dopraw solą. Przekrój awokado na pół, wydrąż pestkę i nadziej je marynowanymi krewetkami. Posyp sezamem.

1 Komentarz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *