Dip z awokado

Zielony dip z awokado, który pasuje po prostu do wszystkiego. Używam go do domowych chipsów, surowych warzyw czy jako dodatku do burgerów. Kremowy, gęsty i smaczny. Dip z awokado można zrobić na różne sposoby jak na przykład hummus z awokado czy guacamole. Do dipu pasuje dojrzałe awokado. Można je wtedy łatwo zgnieść widelcem lub zmiksować.

dip z awokadoDip z awokado

Składniki:

250 ml dipu

1 awokado, duże

2 ząbki czosnku

1 czerwone chili

garść pokrojonych orzechów orzechów, u mnie pekan

50 g jarmużu

1 łyżka oliwy

sólo do smaku

sok z limonki  do smaakt

przepis na dip z awokadoPokrój awokado i jarmuż. Obierz czosnek i przeciśnij przez praskę. Chili oczyść z nasion i pokrój. Dodaj łyżkę oliwy i zmiksuj wszystko za pomocą miksera. Dopraw dip sokiem z limonki i solą.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *