Gofry paleo migdałowe

W poszukiwaniu zdrowej żywności trafiłam na ten przepis, gofry paleo migdałowe. Bardzo pyszne gofry z dodatkiem jagód, oczywiście podane syropem klonowym. Paleo to styl życia, gdzie wyklucza się międzyinnymi jedzenie produktów zbożowych i mlecznych, więc w tym przepisie na  gofry nie znajdziecie ani mąki, cukru i mleka. Użyłam tutaj migdałowego masła, a zamiast mąki dodałam mąkę kokosową. Polecam, idealne na śniadanie czy deser!

gofry przepisGofry paleo migdałowe

Składniki:

180 ml migdałowego masła

2 łyżki kokosowego oleju, rozpuszczonego

1 mały banan, zgnieciony widelcem

2 jajka

1 łyżka kokosowej mąki

½ łyżeczki oczyszczonej sody

szczypta soli

3 łyżki mleka pochodzenia roślinnego, u mnie kokosowe

100 g jagód, u mnie zamrożone do środku

borówka i syrop klonowy do podania

przepis na gofry migdałoweW osobnej misce wymieszaj suche i mokre składniki. Na koniec dodaj zamrożone jagody i wszystko lekko wymieszaj. Piecz gofry w nagrzanej gofrownicy. Nie nakładaj zbyt dużo, bo wypłyną. Podałam gofry z klonowym syropem i borówkami.

4 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *