Healthy bowl – wędzony łosoś z awokado makaronem

Zapraszam na kolejny healthy bowl, wędzony łosoś z awokado i soba. O nie, nie, nie na awokado i makaronie to danie się kończy. Jak zwykle zdrowa miska jest po brzegi wypełnione pysznościami. W tej pokaźnej miseczce znajdziecie zoodles czyli cukiniowe spaghetti, ser feta, włoskie orzechy, jarmuż i moje ulubione koktajlowe pomidorki. Jest to przepyszne danie, które można zjeść o każdej porze dnia…no może z wyjątkiem śniadania. Bardzo lubię, kiedy na moim talerzu jest kolorowo i zdrowo! Poza tym dodatkowym atutem dania jest jego błyskawiczne przygotowanie.

sałatka makaronowa

healthy bowl wędzony łosoś

Wędzony łosoś z awokado i soba

Składniki:

na 2 porcje

50 g makaronu soba

1 mała cukinia

150 g wędzonego łososia

garść wloskich orzechów

3 dorodne liście jarmużu

kolorowa sałata

10 pomidorów koktajlowych

1 awokado

100 g sera feta

2 łyżki oliwy

1 łyżka utartego parmezanu

healthy bowl

Ugotuj soba w lekko osolonej wodzie. Odcedź i włóż z powrotem do garnka. Wydrąż awokado i  rozgnieć widelcem. Rozgnieć feta i wymieszaj z awokado i oliwą. Przyrządź spaghetti z cukinii używając veggie spiralizator. Włóż cukinię do mikrofalówki nastawionej na maksymalny efekt na 1 minutę. Dodaj cukiniowe spaghetti do makaronu i wymieszaj z awokado- feta pastą. Ułóż makaron na misce. Następnie zaaranżuj w misce plastry łososia, pokrojone pomidorki, sałatę i jarmuż. Całość posyp orzechami, utartym parmezanem i udekoruj cytryną.

SparaSpara

SparaSpara

20 Komentarzy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *