Jajka nadziewane łososiem

Jajka nadziewane gravad łososiem z koperkiem, obficie posypane świeżo utartym chrzanem. Pyszna propozycja na jajka nadziewane, nie tylko na Wielkanoc. Uwielbiam jajka! Mogę je jeść codziennie. Na moim wielkanocnym stole nie zabraknie jajek z całą pewnością. Przygotuję również jajka faszerowane boczkiem i awokado. Specjalnie dla mojego męża jajka faszerowane pieczarkami. Będzie bardzo jajecznie!

jajka przepis nadziewane
Jajka nadziewane

Składniki:

4 porcje

4 duże jajka

4 łyżki domowego majonezu, tutaj przepis

3 łyżki creme fraiche

2 łyżki koperku

sól i pieprz do smaku

2 łyżki utartego chrzanu

150 g gravad łososia

1 łyżka szczypiorku do posypania

jajka nadziewane przepisZmiksuj majonez lub użyj kupnego i wymieszaj z creme fraiche i koprem. Porozrywaj łososia na małe kawałeczki i dodaj do majonezu. Dopraw solą i pieprzem. Ugotuj jajka na twardo i ostudź. Obierz ze skorupki i przekrój wzdłuż na pół. Na każdą połówkę nałóż łyżkę sałatki z łososia. Całość posyp świeżo utartym chrzanem i szczypiorkiem.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *