Kanapka zapiekanka z jajkiem i łososiem

Śniadanie gotowe. Kanapka zapiekanka z jajkiem i łososiem postawiła mnie na nogi. Śniadania uwielbiam. Zawsze staram się je urozmaicać. Tradycyjną kanapkę z żółtym serem dekoruję rukolą i włoskimi orzechami. Cienko pokrojoną fetę na kromce chleba smaruję pesto i posypuję płatkami migdałów…Takiemu śniadaniu nie można się oprzeć.

kanapka zapiekankaKanapka zapiekanka z jajkiem i łososiem

Składniki:

2 porcje

1 mini ciabata lub 2 mini bagietki

2 duże plastry wędzonego łososia

1 łyżka posiekanego szczypiorku

1 łyżka posiekanego kopru

2 jajka

1 łyżeczka sosu chili, tutaj przepis 

kanapka z łososiemWydrąż ciabatę wzdłuż nacięcia. Posyp szczypiorkiem, koperkiem, nadziej kawałkami łososia. Na koniec wbij dwa jajka, zrób kleksy z sosu chili i włóż kanapkę do piekarnika na około 15 minut. Piekarnik nastaw na 150ºC.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *