Kebab na patyku

kebab na patyku

Oto bufetowe wydanie perskiego kebabu kubide, kebab na patyku. Niedawno mieliśmy w domu małe party  i właśnie przygotowałam takie mini porcje, wygodne do jedzenia.

Przepis na kebab z wołowiny

Składniki:

12 porcji

  • 1,2 kg mięsa mielonego, wołowego
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • 2 łyżki startej cebuli
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta szafranu
  • ½ łyżeczki czarnego pieprzu
  • 1½ łyżeczki soli
  • 12 patyczków, namoczonych w wodzie

Wykonanie:

  • Wymieszaj wszystkie składniki na farsz. Nabieraj porcje o wadze 100 gram i oblep mięso wokół patyczka.
  • Grilluj mini kebaby na patelni grillowej lub grillu około 10 minut.

Dressing z jogurtu i miety pieprzowej

 

6 komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *