Konkurs, konkurs

Zapraszam na konkurs z udziałem firmy Folwark. Firma Folwark oferuje gotowe sosy do potraw obiadowych, przekąsek i sałatek. Uwielbiam sosy do obiadu. Kiedy robię domowe burgery koniecznie przyrządzam jakiś pyszny sos. Kolorowe sałatki z dodatkiem sosu lub dressingu są pyszne. To moje zdanie.

chili sos na ciepło Sos chili

sos hamburgerowy

Sos do hamburgerów

przepis na pesto

Pesto sos z jarmużu

cos nowego

Sos romesco

A Wy lubicie sosy? Dlaczego? Używacie gotowych sosów czy wolicie przyrządzić je sami? Do czego najczęściej używacie sosów? Jak powinien Waszym zdaniem wyglądać i smakować idealny sos?

Zapraszam więc na szybki i fajny konkurs,który trwa od dzisiaj 2 marca do 15 marca 2016 włącznie, do godziny 24.00. Do wygrania są trzy nagrody ufundowane przez Folwark.


Kosz_Folwark 1

  1. Pierwsze miejsce to koszyk piknikowy z 5 produktami
  2. Drugie miejsce to zapaska / fartuszek z 3 produktami
  3. Trzecie miejsce to koszulka z 3 trzema produktami

Zwycięzców wybiorę osobiście! Każda osoba może udzielić jednej odpowiedzi, którą należy zamieścić w komentarzu poniżej. Proszę odpowiedzieć, na któreś z wyżej wymienionych pytań.  Zapraszam!

11 Komentarzy

  • Osobiście często robię sosy w domu, jeśli oczywiście tylko pozwala mi na to czas. Sos chrzanowy, czosnkowy czy słodko – ostry… W moim domu uwielbiamy takie dodatki. Jednak również kupuję gotowe sosy. Lubię testować i poznawać nowe smaki. Najbardziej w sosach gustują moje chłopaki – syn i mąż. Oni zdecydowanie sosy mogą je jeść do wszystkiego :) Nie miałam okazji jeszcze testować sosów Folwark, a z tego co widzę mają szeroką gamę wspaniałych sosów. Moje chłopaki byłyby w niebie…

  • Najczesciej robiony przezemnie sos to zazwyczaj czosnkowy na bazie jogurtu naturalnego, najczesciej uzywam do tortilli lub salatek, na kanapke zdecydowanie wole gotowe sosy, poniewaz sa duzo gestsze. Mialam okazje probowac juz sosu czosnkowego firmy Folwark, i musze przyznac ze bylam bardzo zadowolona. Chetnie sprobowalabym innych smakow na przyklad chrzanowego :)

  • Bardzo lubię sosy .Miałem okazję próbować nawet tych sosów z FOLWARKA:) Są bardzo pyszne i warte smaku …To że jestem kucharzem nie zwalnia mnie z tego że nie można używać gotowych kupnych sosów ,w tym przypadku tych :) Najczęściej własnych sosów używam do BURGERÓW wołowych które przygotowuję sam .:) Owszem sosy przygotowuje też sam i tak idealny przygotowany spójny i kremowy sos dodaję do różnego rodzaju mięs i sałatek .

  • Najczęściej przygotowuję sosy “na ciepło”. Bazą jest beszamel na bazie masła, mąki i mleka. W zależności od smaku dodaję do bazy passatę pomidorową, chrzan, musztardę lub ser z niebieską pleśnią. Takie sosy podaję do tradycyjnych potraw jak gołąbki czy mięsne rolady lub do bardziej niebanalnych, np.: wątróbka z gruszką w sosie żurawinowym lub leniwe w sosie szpinakowym.
    Do sałatek moimi pewniakami są dressingi, np. malinowy czy pomarańczowo-miodowy serwowany do sałatek warzywnych czy z rybą.
    Czasami używam gotowych sosów, nie wyobrażam sobie kuchni bez keczupu czy sosu czosnkowego do tostów czy parówek, które od czasu do czasu goszczą na talerzach moich synów.

  • U mnie sosy to podstawa obiadu. Bez sosu drugie danie nie ma wyrazu, czegoś mu brakuje, język szuka towarzystwa czy to do mięsa czy to do pierogów. No sos musi być i basta!
    Moja kuchnia jest otwarta na nowe smaki i ja jestem otwarta na ich wprowadzanie do kuchni :)
    Lubię sama eksperymentować – tworzę sosy na bazie jogurtów, kefirów, oliwy i owoców i warzyw.
    Ostatnio robiłam sos kaparowy – bardzo prosty – zmiksowałam jogurt naturalny z marynowanymi kaparami. Naprawdę ciekawy smak.
    Czasami jednak brakuje mi czasu by szybko zrobić obiad i korzystam z sosów gotowych, zwłaszcza, że brakuje mi zagęstników aby zrobić konkretny sos.
    Czytam jednak etykiety gotowych produktów.

  • Najbardziej lubię domowe sosy, uwielbiam je tworzyć, łączyć różne smaki, w efekcie których powstaje kremowy i apetyczny sos, który podkreśli smak dania. Moim ulubionym i najczęściej przygotowywanym jest sos kowbojski, smakuje świetnie zarówno na kanapce z serem jak i z kotletem schabowym, ale totalną ekstazą kulinarną jest on w połączeniu z kawałkiem mięsa z grilla, na liściu sałaty, z kawałkiem czerwonej cebuli i oliwkami. Sos ten bazuje na majonezie, choć często mieszam go w połowie z jogurtem naturalnym by był mniej kaloryczny. Polecam wszystkim, którzy lubią delikatnie ostre sosy podkręcające smak grillowanych mięs :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *