Mini tarty truskawkowe z ciasta francuskiego

Dzisiaj, po powrocie z pracy, zachciało mi się coś słodkiego. Otwieram lodówkę, a tam truskawki i ciasto francuskie.

„No to już wiem” pomyślałam, tarty truskawkowe z ciasta francuskiego. Szybki ten deser!

 Mini tarty truskawkowe

Składniki:

na 5 mini tart

  • 250 g ciasta francuskiego
  • 300 g truskawek
  • cukier puder

Wykonanie:

  • Piekarnik nagrzej do 200ºC (termoobieg). Ciasto rozwałkuj jeśli jest grubsze niż 3 milimetry. Wyłóż ciastem spód i boki formy i obciąż nasionami grochu.
  • Podpiecz spody przez 10 minut. Następnie ułóż truskawki i piecz jeszcze przez 10 minut.
  • Oprósz cukrem pudrem.

Z czym takie tarty podać? Jak myślicie?

SparaSpara

5 komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *