Naleśniki bezglutenowe z ciecierzycy

Naleśniki bezglutenowe z ciecierzycy to pyszne i błyskawiczne danie. W mojej rodzinie tolerujemy gluten ale naleśniki z ciecierzycy są wyjątkowo smaczne, więc robię je często. Naleśniki z ciecierzycy to smaczny posiłek na słodko i na wytrawnie. Lubię je z twarogiem i dżemem, a moje dzieci z nutellą. Na śniadanie, na podwieczorek czy na deser. Jeśli więc lubicie ciecierzycę to polecam skorzystać z tego przepisu.

naleśniki bezglutenowe

Naleśniki bezglutenowe

Składniki:

7,5 dl mąki z ciecierzycy

2,5 dl skrobii kukurydzianej

5 dl mleka

5 dl wody

100 ml oleju, u mnie rzepakowy

1 łyżeczka soli

1 łyżeczka sody oczyszczonej

olej do smażenia

przepis na naleśniki bezglutenoweWszystkie składniki na ciasto naleśnikowe zmiksuj i odstaw na godzinę. Używając oleju w spray zwilż nim patelnię. Smaż cienkie naleśniki po obu stronach. Podawaj na słodko lub wytrawnie.

1 Komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *