No to jeszcze po jednym

No to jeszcze po jednym…jajku. Zostało mi trochę wędzonego łososia i łososiowego kawioru, więc przyrządziłam kolejne faszerowane jajka. Wesołego Alleluja!

jajko faszerowaneFaszerowane jajka z łososiem o łososiowym kawiorem

Składniki:

5 porcji

5 jajek

100 g wędzonego łososia

50 g łososiowego kawioru

1 łyżka posiekanej natki pietruszki

1 łyżka majonezu

kawałki cytryny

koper

Jajka nadziewane łososiem i kawioremUgotuj jajka na twardo. Obierz ze skorupek i przekrój na pół. Wyjmij żółtka. Zgnieć żółtka widelcem i wymieszaj z pietruszką i majonezem. Masą napełnij jajka. Na każde jajko ułóż rozetkę z łososia i łyżeczkę kawioru. Udekoruj koprem i kawałkami cytryny.

2 Komentarzy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *