Pasta z awokado

Prosta pasta z awokado. Używam ją praktycznie do wszystkiego. Uniwersalna pasta z awokado do makaronu czy na kanapki. Awokado jest pyszne i zdrowe. Dosyć neutralne w smaku, więc można je mieszać z czym popadnie. Awokado z hummus  to równie pyszna pasta do warzyw, warzywnych chipsów,  kawałków chleba czyli tzw. finger food.

awokado pasta

Pasta z awokado

Składniki:

4 porcje

2 avokado, średniej wielkości

1 ząbek czosnku

2 łyżki grubo zmielonych pistacji

2 łyżki natki pietruszki

2 dymki

2- 3 łyżki oliwy

sól i pieprz do smaku

pasta z awokado przepisObierz awokado i zgnieć widelcem. Przeciśnij czosnek przez praskę. Pokrój dymkę i pietruszkę, dodaj oliwę, pistacje i zmiksuj na ziarnistą masę. Dodaj awokado i czosnek. Przypraw solą i pieprzem, wymieszaj. przygotuj pastę bezpośrednio przed spożyciem, ponieważ awokado ciemnieje.

3 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *