Pasta z łososia

Pasta z łososia to ostatnio moje smaki. Potrzebowałam coś konkretnego ale i zdrowego na kanapki, więc wybór padł na pastę z łososia wędzonego na ciepło. Bardzo lubię tą rybę i często ją przyrządzam. Wędzony na ciepło łosoś jest mięciutki i łatwo można go rozgnieść widelcem. Pasta z łososia to kolejny przepis na łososia, który przypadnie Wam do smaku.

pasta z łososia

 

Pasta z łososia wędzonego

Składniki:

5-6 porcji

300 g wędzonego na ciepło łososia, u mnie odchodzą skórka i ości

3 żółtka ugotowane na twardo

2 łyżki natki pietruszki, drobno pokrojonej

1 łyżka szalotki, drobno pokrojonej

2-3 łyżki majonezu, u mnie własnej roboty, tutaj przepis

sól i pieprz do smaku

pasta z łososiaZmiksuj łososia  z żółtkami. Wymieszaj z cebulką, majonezem i pietruszką. Dopraw solą i pieprzem. Przechowuj pastę w zamkniętym naczyniu, do 4 dni w lodówce.

3 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *