Przepis na bułeczki durum

Przepis na bułeczki durum. Puszyste bułeczki wypiekane z mąki durum. Przepis na bułeczki durum, gdzie ciasto można zarobić wieczorem, wstawić na noc do lodówki do wyrośnięcia, a rano upiec bułeczki w niecały kwadrans.

przepis na bułeczki Nie ma nic lepszego jak zapach  świeżej, gorącej bułki. Obudzi nawet niedźwiedzia…

Przepis na bułeczki

Składniki:
na 20 bułeczek

50 g drożdży

2 łyżeczki soli

2 łyżki oliwy z oliwek

1 łyżka miodu

6-7 dl letniej wody

450 g mąki durum

550 g mąki pszennej

 przepis na bułeczki durumRozpuść drożdże w zimnej wodzie, dodaj olej, sól i miód. Dodaj obie mąki po trochu  do zaczynu . Wyrabiaj ciasto przez 15 minut. Ciasto powinno być bardzo miękkie. Umieść ciasto w dużej misce, przykryj folią i wstaw do lodówki  na noc do wyrośnięcia. Następnego dnia, formuj małe kulki (około 80 g ciasta) i piecz bułki w temperaturze 250 º C, około 10 minut.

 Bułeczki durum zazwyczaj wykorzystuje do robienia kanapek bolognese.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *