Pyszny przepis na coleslaw

Zapraszam na pyszny przepis na coleslaw. Kto powiedział, że coleslaw czyli po polsku surówka z kapusty można tylko robić z białej kapusty! Ja na odmianę zrobiłam dzisiaj coleslaw z białej i modrej kapusty i muszą przyznać, że ta kombinacja bardzo mi przypadła do smaku.

To już mój kolejny przepis na coleslaw. Dotychczas przygotowywałam coleslaw z białej kapusty, choć z różnymi dodatkami i sosami, a do czego podałam dzisiejszy coleslaw przekonacie się jutro!

przepis na pyszny coleslaw

Pyszny przepis na coleslaw

Składniki:

duża porcja

  • 1 zielona papryka, pokrojona w kostkę
  • 3 łodygi selera, pokrojone z talarki
  • 1 marchewka, grubo starta
  • 1 jabłko, grubo utarte
  • 300 g białej kapusty, cienko pokrojona
  • 150 g czerwonej kapusty, cienko pokrojona
  • 200 ml  jogurtu, gęstego
  • 2 łyżki czubate majonezu domowej roboty
  • 2 łyżki winnego octu
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżeczka cebuli w proszku
  • ½ łyżeczki czosnku w proszku
  • sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

  • Wymieszaj wszystkie warzywa.
  • Wymieszaj wszystkie składniki na dressing i dodaj do warzyw. Dopraw coleslaw solą, pieprzem i wymieszaj.

6 komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *