Schabowe roladki sosie

Schabowe roladki, koniecznie w pysznym sosie. Roladki schabowe nadziewane mozzarella, szpinakiem i suszonymi pomidorami. Są po prostu wspaniałe. Mięciutkie roladki, ciągnąca mozzarella i smak suszonych pomidorów. Rozkosz dla podniebienia. Ale to jeszcze nie koniec! Jak schabowe roladki to koniecznie w sosie. Nie bójcie się eksperymentować! Dzisiejszy sos zawiera inspirację z wielu kuchni i jest naprawdę wyśmienity. Roladki aż się prosiły, żeby je w nim zanurzyć.

Lubicie przyrządzać roladki? Ja bardzo! Co powiecie na przepis roladki wieprzowe w sosie jabłkowym? Jak widzicie możliwości na wykorzystanie schabowych jest wiele.

przepis roladki schaboweSchabowe roladki

Składniki:

10 roladek

10 kotletów schabowych, rozbitych

sól, pieprz i oregano do smaku

około 250 g mozzarella

10 suszonych pomidorów w oleju

2 garście świeżego szpinaku

olej do smażenia

Sos do roladek

2 łyżki zmielonych migdałów

300 ml wrzątku

250 g pieczarek

4 suszone pomidory w oleju

1 łyżeczka kurkumy

½ łyżeczki kajeńskiego pieprzu

szczypta czarnego pieprzu

1 cebula

150 ml śmietanki

1 łyżka masła

sól do smaku

½ łyżeczki suszonego oregano

świeży tymianek lub świeże oregano do posypania

Do podania

ziemniaczane puree z dodatkiem kaparów

zielona fasolka

schabowe roladki przepis Przygotuj roladki. Rozbite kotlety oprósz oregano, solą i pieprzem. Na każdą porcję mięsa nałóż plaster mozzarella, kilka listków szpinaku i 1 suszony pomidor w zalewie, pokrojony. Zwiń mięso w rulon. Kotlety, które są duże nie wymagają spinania wykałaczką. Zrumień roladki na rozgrzanym tłuszczu z obu stron i przełóż na talerz. Przykryj aluminiową folią. Na tą samą patelnię wrzuć łyżkę masła. Pokrój cebulę w drobną kostkę i suszone pomidory. Zeszklij. Obierz pieczarki, pokrój na ćwiartki i dodaj do cebuli. Zwiększ temperaturę  i smaż aż płyn odparuje. Dodaj teraz przyprawy, oregano, zmielone migdały, śmietankę i wrzątek. Zagotuj sos po czym włóż roladki. Gotuj wszystko na małym ogniu przez 20 minut. W między czasie ugotuj ziemniaki. Zmiksuj na puree z łyżką masła, odrobiną mleka. Na końcu wmieszaj kapary. Ugotuj fasolkę. Podaj schabowe roladki z ziemniaczanym puree i fasolką.

5 Komentarzy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *