Serowe krakersy

Dzisiaj chodziło za mną coś wytrawnego i słonego do piwa. Upiekłam serowe krakersy zaostrzone chili, pyszne, pachnące serem cheddar. Pyszna przekąska do piwa czy po prostu wytrawne ciasteczka zamiast słodkości.

serowe krakersy

Przepis na serowe krakersy

Składniki:

  • 200 g cheddar sera
  • 3 łyżki masfia
  • 100 g mąki
  • ½ łyżeczki ugniecionych płatków chili
  • 1 łyżka mleka

Wykonanie:

  • Zetrzyj ser na tarce na najmniejszych oczkach, dodaj miękkie masło, zgniecione w moździerzu chili, mąkę i mleko. Zagnieć ciasto i rozwałkuj.
  • Pokrój ciasto w małe kwadraty  za pomocą radełka do pizza i nakłuj dziurkę patyczkiem na środku. 
  • Ułóż krakersy na blaszy wyłożonej pergaminem. Piecz krakersy na 200ºC przez 10-12 minut, aż będą złote.

serowe krakersy wytrawne

2 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *