Sos hamburgerowy domowy

Sos hamburgerowy domowy i najlepszy! Zajadam się nim od kilku dni! Jest delikatny w smaku, a przede wszystkim łatwy do przyrządzenia.  Potrzebujesz jedynie  majonez, grillowaną papryka i chili. Domowy sos do hamburgerów to idealny sos również do surowych warzyw, mięs i ryb.

sos do hamburgerówSos hamburgerowy

Składniki:

450 – 500 ml sosu

300 ml domowego majonezu, tutaj przepis

1 duża czerwona papryka

2 czerwone chili

sólo do smaku

1 łyżeczka soku z limonki lub wedle smaku

Paprykę i chili upiecz w piekarniku nastawionym na 220ºC na funkcję pieczenie lub grill. Słodką paprykę obierz ze skórki i usuń nasiona. Z chili usuń jedynie pestki. Zmiksuj. Przyrządź majonez według przepisu i wymieszaj ze zmiksowaną papryką. Dopraw sos solą i sokiem z limonki. Przełóż sos do słoika, zakręć i przechowuj w lodówce do tygodnia.

 

 

2 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *