Tosty z leśnymi grzybami

Jemy grzyby prawie codziennie. Jak w ogole nie można lubieć grzybów. Niskokaloryczne, bogate w błonnik i antyutleniacze…tyle dobroci za darmo.  Tylko iść do lasu i grzyby zbierać.

Dzisiaj proponuję kolejne przepis z grzybami, a mianowicie tosty ze smażonymi grzybami oraz twarożkiem z pesto i parmezanem. Proste i bardzo smaczne tosty na śniadanie lub kolację. Polecam!

tosty z grzybamiTosty z grzybami

Składniki:

3 tosty

3 kromki chleba

200 g twarożku

1 łyżka utartego parmezanu

1 łyżka pesto, u mnie pesto z jarmużu

250 g leśnych grzybów, u mnie pieprzniki trąbkowate

sól, pieprz i chili do smaku

2 łyżki oliwy do smażenia

rukola

posiekane migdały

tosty z grzybamiUsmaż tosty na patelni lub posmaruj oliwą i zrumień w piekarniku. Usmaż grzyby, dopraw solą, pieprzem i płatkami chili. Twarożek wymieszaj z parmezanem i pesto, dopraw solą. Ułóż twarożek na tostach, a następnie usmażone grzyby. Udekoruj rukolą i posyp migdałami.

 

1 Komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *