Wraps z grillowanym kurczakiem

Wraps z grillowanym kurczakiem są nie tylko pożywna ale również pełne witamin. W tortilla można zawinąć mnóstwo jakichkolwiek warzyw,  polanych dowolnym sosem. Moja słabość to majonez, z którego tu zrobiłam ostry dressing z dodatkiem curry, posiekanej drobno cebulki i natki pietruszki.

Możesz z powodzeniem wykorzystać resztki obiadowe, lub szybko usmażyć czy ugrillować filety z kurczaka. U mnie z resztkami ostatnio krucho, a że moja młodzież chciała tortilla z kurczakiem, więc na szybko ugrillowałam kilka porcji  mięsa.

Wraps z grillowanym kurczakiem czyli chicken wraps zrobiłam z kupnej tortilla, za którą ja osobiście nie przepadam. Jeśli macie jakiś dobry , wypróbowany przepis na placki tortilla, to dajcie znać w komentarzach. Chętnie wypóbuję.

Przepis na wraps z grillowanym kurczakiem 

Składniki:
na 12 sztuk wraps

  • 6 tortilla
  • 300g grillowanego kurczaka
  • 1 żółta papryka
  • 2 pomidory
  • 100 g sałaty lodowej

Curry dressing

  • 2dl majonezu
  • 2 łyżki drobno posiekanej cebuli
  • 1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka curry w proszku
  • sól

Wykonanie:

  • Zacznij od kurczaka. Przypraw mięso według uznania, usmaż lub ugrilluj. Pokrój mięso na cienkie paski.
  • Poszatkuj sałatę, pokrój w kostkę paprykę i pomidory.
  • Wymieszaj majonez z cebulą, pietruszką i curry. Dopraw solą do smaku.
  • Posmaruj każdy tortilla placek sosem, a potem ułóż podłużnie warzywa i mięso kurczaka.
  • Następnie zwin wraps w rulon i przekrój ostrym nożem na pół po skosie.

Wraps, czyli nadziewane placki tortilla to nie tylko potrawa na szybki obiad, ale rówież fajny pomysł na zimną czy letnią przekąskę.

 

4 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *