Zapiekane daktyle z serem chèvre

Jutro juz Sylwester. Szykuje male party w domu, no i oczywiscie odpowiednie menu. Dzisiaj chce sie z wami podzielic bardzo prostym przepisem na zapiekane daktyle z serem chèvre.

Nie wiem jak wy ale ja uwielbiam wszelkiego rodzaju serowe historie w towarzystwie owocow, swiezych czy suszonych. Daktyle pozbawilam pestki, a potem wypelnilam chèvre i zapieklam w piekarniku przez chwile. Jest to naprawde swietna przekaska, ktora mozna jesc na cieplo lub zimno, swietnie nadajaca sie do bufetu. Mozna ja rowniez przygotowac wczesniej.

Zapiekane daktyle

Składniki:

10 sztuk

  • 10 duzych, miesistych daktyli
  • kawalek chèvre lub innego sera plesniowego

Wykonanie:

  • Usun pestki z daktyli i napelnij je kawalkami sera chèvre lub innym serem plesniowym np. gorgonzola.
  • Zapiecz w piekarniku na 200ºC, az ser uzyska kremowa konsystencje, okolo 10 minut.

2 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *