Zimna przekąska jajka faszerowane pieczarkami

Faszerowane jajka ozdobią stół na każdą okoliczność i imprezę. Ugotowane na twardo jajka można faszerować dosłownie czym popadnie. Wspaniała zimna przekąska na każdą okazję.

zimna przekąska faszerowane jajka

Dzisiaj przygotowałam bardzo prosty przepis na jajka faszerowane pieczarkami. Uwielbiam jajka z pieczarkamiCo ja mówię, jajka mogę jeść codziennie i nigdy mi się nie znudzą, o choćby te jajka w sosie tatarskim.

przepis na jajka faszerowane pieczarkami

Przepis na jajka faszerowane pieczarkami

Składniki:

na 8 porcji

  • 4 jajka
  • 5 dużych pieczarek
  • 1 malutka cebula
  • 1 łyżeczka oleju
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżka posiekanej pietruszki
  • 2 łyżki majonezu domowej roboty, tutaj przepis

Wykonanie:

  • Ugotuj jajka na twardo, ostudź, obierz ze skorupki i podziel na pół. Oddziel żółtka.
  • Pieczarki i cebulę drobno posiekaj. Zeszklij cebulę na oleju, po czym dodaj pieczarki. Smaż pieczarki w wysokiej temperaturze, aby szybko odparowały. ostudź.
  • Żółtka zgnieć widelcem. Dodaj pieczarki i cebulę, posiekaną na drobno pietruszkę oraz majonez i przyprawy. Wymieszaj.
  • Napełnij farszem połówki jajek, udekoruj ewentualnie pietruszką.

przepis na faszerowane jajka

5 komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *