Jemy grzyby prawie codziennie. Jak w ogole nie można lubieć grzybów. Niskokaloryczne, bogate w błonnik i antyutleniacze…tyle dobroci za darmo. Tylko iść do lasu i grzyby zbierać.
Dzisiaj proponuję kolejne przepis z grzybami, a mianowicie tosty ze smażonymi grzybami oraz twarożkiem z pesto i parmezanem. Proste i bardzo smaczne tosty na śniadanie lub kolację. Polecam!
Składniki:
3 tosty
3 kromki chleba
200 g twarożku
1 łyżka utartego parmezanu
1 łyżka pesto, u mnie pesto z jarmużu
250 g leśnych grzybów, u mnie pieprzniki trąbkowate
sól, pieprz i chili do smaku
2 łyżki oliwy do smażenia
rukola
posiekane migdały
Usmaż tosty na patelni lub posmaruj oliwą i zrumień w piekarniku. Usmaż grzyby, dopraw solą, pieprzem i płatkami chili. Twarożek wymieszaj z parmezanem i pesto, dopraw solą. Ułóż twarożek na tostach, a następnie usmażone grzyby. Udekoruj rukolą i posyp migdałami.
1 comment
pyszności!!