396
Dzisiaj, po powrocie z pracy, zachciało mi się coś słodkiego. Otwieram lodówkę, a tam truskawki i ciasto francuskie.
„No to już wiem” pomyślałam, tarty truskawkowe z ciasta francuskiego. Szybki ten deser!
Mini tarty truskawkowe
Składniki:
na 5 mini tart
- 250 g ciasta francuskiego
- 300 g truskawek
- cukier puder
Wykonanie:
- Piekarnik nagrzej do 200ºC (termoobieg). Ciasto rozwałkuj jeśli jest grubsze niż 3 milimetry. Wyłóż ciastem spód i boki formy i obciąż nasionami grochu.
- Podpiecz spody przez 10 minut. Następnie ułóż truskawki i piecz jeszcze przez 10 minut.
- Oprósz cukrem pudrem.
Z czym takie tarty podać? Jak myślicie?
6 komentarzy
Ale śliczne!
ale piękne i foremki bardzo fajne ;)))
jakie słodkie <3
super się prezentują.
Podać same! Ewentualnie z kleksem bitej śmietany, ale myślę, że do smaku im nic więcej nie potrzeba :)
Wyglądają przepysznie :)