Pysznie i naturalnie z The Green Woodpecker Trill

Pysznie i zdrowo na talerzu, a w dodatku z naturalnych produktów! To główna zasada marki The Green Woodpecker Trill, która oferuje gotowe mieszanki w postaci suchej na  kaszotto i risotto. Mało tego można wybrać kaszotto i risotto z ulubionymi grzybami jak borowiki, pieczarki, kurki czy shiitaki. Każda mieszanka ma swój swoisty smak, dzięki odpowiedniej kompozycji suszonych ziół, warzyw, przypraw i oczywiście rodzaju grzybów. Wystarczy wsypać mieszankę na patelnię i po kolei dodawać składniki, które znajdują się w instrukcji jak ugotować kaszotto lub risotto. Dania są łatwe w przygotowaniu i po chwili można cieszyć się pysznym i aromatycznym posiłkiem jakim niewątpliwie jest kaszotto czy risotto z grzybami. Do końca wakacji można nabyć wszystkie produkty za darmową dostawą w sklepie internetowym The Green Woodpecker Trill.

kaszoto z risotto

Uwielbiam grzyby, więc z przyjemnością wypróbowałam gotowe mieszanki marki The Green Woodpecker Trill. Nie zawiodłam się! Są to idealnie skomponowane mieszanki pod względem smakowym i jeśli lubicie wegetariańskie dania to takie kaszotto lub risotto w pełni zadowoli Wasze podniebienia. Dla wielbicieli mięsa polecam podać kaszotto lub risotto z porcją pieczonego kurczaka, grillowanej cukinii lub halloumi. Uwielbiam risotto z dorszem i kurkami, więc z chęcią wykorzystam porcję risotto z kurkami na obiad.

kaszotto_risotto

Marka The Green Woodpecker Trill

Naturalne składniki w mieszankach marki The Green Woodpecker Trill są poddane odpowiedniej obróbce. Suszone w specjalnych warunkach zachowują swój smak i aromat. Nic dziwnego, że podczas gotowania unosił się  po całym domu wspaniały zapach grzybów. Co więcej był to zapach natury, zapach lasu! Jeśli lubicie spacerować po lesie i zbierać grzyby tak jak ja to na pewno przywróci Wam się ten boski zawrót głowy podczas gotowania kaszotto i risotto z grzybami. Zadowala mnie również fakt, że grzyby w mieszance są dosyć duże przez co danie prezentuje się bardzo ładnie. Wszystkie składniki oprócz kaszy i ryżu są wyselekcjonowane przez producenta. Produkty poddane są pasteryzacji i sterylizacji. Umieszczone są w szczelnych i dekoracyjnych torebkach, które do złudzenia przypominają słoik z wekową przykrywką.

Produkty marki The Green Woodpecker Trill to wspaniałej jakości produkty dla wszystkich, którzy nie mają dużo czasu na gotowanie ale lubią dobrą kuchnię. Z tych produktów mogą korzystać osoby, które dopiero stawiają pierwsze kroki w kuchni. Te produkty przekonują niedowiarków, którzy nie wierzą, że kupne jedzenie też może smakować wybornie. Ja właśnie byłam takim niedowiarkiem. Jestem zdumiona, że są to tak dobre produkty. 

Kaszotto czy risotto

Co lubicie bardziej kaszotto czy risotto? Ja lubię obydwa dania, a dzięki marce The Green Woodpecker Trill mogę je przygotować szybko i smacznie. Uwielbiam gryczaną kaszę. W kaszotto znajduje się biała kasza gryczana, a w risotto najlepszej jakości arborio ryż. Nie bez przypadku ugotowałam najpierw kaszotto z kurkami. Uwielbiam kurki i uwielbiam gryczaną kaszę. Dla mnie jest to idealne połączenie składników, które świetnie się komponują i smakują. Ugotowane kaszotto jest bardzo pożywne i można je jeść bez żadnych dodatków. Ja podałam moje ze smażonym kurczakiem. Niebo w g…ie! Jedno opakowanie mieszanki wystarczy dla 2 –  3 osób. Jednakże przygotowując danie z kurczakiem wykarmiłam 4 osoby. 

kaszotto przepis

Kaszotto z kurkami i kurczakiem

Składniki:

na 4 porcje

4 filety z piersi kurczaka, ok. 500 g

sól, czarny pieprz, chili i slodka papryka do smaku

50 g masła do smażenia

1 opakowanie kaszotto z kurkami marki The Green Woodpecker Trill

6 łyżek oliwy

100 ml białego wina, u mnie riesling

1l warzywnego bulionu

100 g utartego parmezanu

100 g masła

utarty parmezan i natka pietruszki do posypania

The Green Woodpecker Trill

kaszotto z kurkami kurczak

Przygotuj mięso kurczak. Oprósz solą i przyprawami i odczekaj 30 minut. Następnie rozgrzej masło na patelni i smaż mięso na złoty kolor, około 3-4 minut z każdej strony w zależności od grubości porcji mięsa. Usmażone mięso owiń w aluminiową folię. Rozgrzej oliwę na patelni i wsyp suchą mieszankę. Smaż przez 2 – 3 minuty. Następnie wlej wino i smaż, aż wino całkowicie odparuje. Teraz wlej połowę gorącego bulionu i gotuj risotto na małym ogniu. Resztę bulionu dolewaj stopniowo. Kaszotto powinno być kremowe, a kasza miękka ale w całości. Gotowanie z bulionem zajmuje około 15-20 minut. Na koniec dodaj utarty parmezan i masło. Mieszaj kaszotto do rozpuszczenia składników. Wyjmij kurczaka z folii i pokrój w poprzek mięśni na kawałki. Nałóż porcję kaszotto na talerz i obłóż porcją mięsa. Posyp parmezanem i natką pietruszki.

 

 

 

9 komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.