Kanapka z sałatką z tuńczyka

Kanapka z sałatką z tuńczyka…Wczoraj piekłam kajzerki. Świeża kajzerka wypełniona po brzegi pyszną sałatką z tuńczyka jest nie do pokonania. Sałatka z tuńczyka pojawia się u mnie w miarę często. Lubię ryby i lubię tuńczyka ale najbardziej w sosie lub sałatce majonezowej. Sałatka z tuńczyka to przepis na tradycyjną  sałatkę z rybą, do której dodaję jajka, ogórek, zioła i majonez. Jadam sałatki prosto z miski ale dzisiaj zrobiłam inaczej. Napełniłam sałatką kajzerki i podpiekłam w piekarniku. Rozpuszczony ser połączył wszystkie składniki, więc po nagryzieniu kanapki nic z niej nie wypada i całkiem przyzwoicie ją się je.

sałatka z tuńczyka

kanapki_przepis

Sałatka z tuńczyka

Składniki:

1 puszka tuńczyka

3 jajka

4 łyżki majonezu

pęczek posiekanej pietruszki

10 cm ogórka

5 rzodkiewek

3 łyżki szczypiorku

3 ogórki konserwowe + 4 małe ogórki do dekoracji

sół i pieprz do smaku

100 g utartego sera

do kanapki 4 kajzerki, tutaj przepis

sałata

1 duży pomidor

kanapka z sałatką z tuńczyka

kanapka z sałatką z tuńczyka

Rzodkiewki, jajka, świeży ogórek i ogórki konserwowe pokrój w kostkę. Dodaj pokrojony szczypiorek, pietruszkę, odcedzonego tuńczyka i majonez. Dopraw solą, pieprzem i wymieszaj sałatkę. Przekrój bułki na pół. Na dolnych połówkach ułóż porcję utartego sera, następnie sałatkę i zakończ kolejną porcją sera. Wstaw kanapki do rozgrzanego piekarnika (225ºC) i podpiecz , około 5 minut. Wyjmij kanapki z piekarnika i przykryj sałatą. Następnie połóż plaster pomidora i przykryj połówką bułki z makiem.

 

SparaSpara

SparaSparaSparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

8 komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.