Co do jedzenia

Blog kulinarny przepisy,wypieki,porady kulinarne

Grill i dodatki do grilla, Przekąski na zimno

Ale fajne ogórki!

Moi goście byli po prostu zachwyceni zimną przystawką w postaci faszerowanych ogórkow. Taka prosta zimna przekąska, nieskomplikowana w robieniu jest bardziej elegancka niż zwykłe ogórki pokrojone w plasterki. Doskonale nadaje sie do kurczaka z grila czy zimnego bufetu.

Przepis na faszerowane ogórki

Składniki:

16 sztuk

  • 2 długie ogórki
  • 200 g feta
  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółte chili
  • 3 łyżki pokrojonego szczypioru
  • sól do smaku
  • Szczypta pieprzu kajenskiego

Wykonanie:

  • Paprykę, chili i szczypior pokrój bardzo drobno.
  • Widelcem rozgnieć feta serek i dodaj do pokrojonych warzyw.
  • Jeżeli masa serowa jest za gęsta, dodaj kwaśnej śmietany.
  • Podziel ogórki na krążki wielkości 4 cm i łyżeczką wydryluj miękką część nasienną ogórka i napełnij każdy krążek masą serową.
  • Tak  przygotowane ogórki posyp pieprzem kajenskim.

5 komentarze on “Ale fajne ogórki!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *