Zapraszam na przepis na kanapki croissants. Od czasu do czasu lubię zjeść kanapkę z croissants. Będąc w Paryżu kilka lat temu jadłam je codziennie na śniadanie z dżemem lub jajkiem. Dzisiaj zatęskniłam za świeżymi croissants i przygotowałam kanapkę z łososiem, philadephią i awokado.
Kanapki croissants bardzo lubiły moje dzieci do gorącej czekolady. Teraz, kiedy są dorośli i mają wyrafinowane smaki wolą jednak kanapki croissants z obfitą wkładką.
Kanapki to bardzo fajne danie na śniadanie lub kolację. Jemy w domu często kanapki i wtedy wymyślam wypasione kanapki z różnego chleba, kanapki na gorąco czy kanapki na zimno.
Kanapki croissants
4 porcje
Składniki:
4 croissants
200 g wędzonego na ciepło łososia
garść sałaty
1 mała czerwona cebula
2 małe awokado
1 philadelphia
1 łyżeczka chrzanu
Przekrój croissants wzdłuż i posmaruj obie połówki serkiem philadelphia, wymieszanym uprzednio z chrzanem. Następnie ułóż na wierzchu zgniecione widelcem kawałki awokado, łososia, krążki cebuli i sałatę. Złóż w jedną całość. Smacznego
2 komentarze
pyszny pomysł! :) zapisuję dla pamięci, na niedzielne śniadania będą jak znalazł. No i ten łoooosoś ♥
A proszę! Łosoś jest przepyszny!