Przepis na kanapki croissants

Zapraszam na przepis na kanapki croissants. Od czasu do czasu lubię zjeść kanapkę z croissants. Będąc w Paryżu kilka lat temu jadłam je codziennie na śniadanie z dżemem lub jajkiem. Dzisiaj zatęskniłam za świeżymi croissants i przygotowałam kanapkę z łososiem, philadephią i awokado.

Kanapki croissants bardzo lubiły moje dzieci do gorącej czekolady. Teraz, kiedy są dorośli i mają wyrafinowane smaki wolą jednak kanapki croissants z obfitą wkładką.

kanapki croissants łosoś philadelphia przepis codojedzenia

Kanapki to bardzo fajne danie na śniadanie lub kolację. Jemy w domu często kanapki i wtedy wymyślam wypasione kanapki z różnego chleba, kanapki na gorąco czy kanapki na zimno.

Kanapki croissants

4 porcje

Składniki:

4 croissants

200 g wędzonego na ciepło łososia

garść sałaty

1 mała czerwona cebula

2 małe awokado

1 philadelphia

1 łyżeczka chrzanu

kanapki_croissants_przepis_blogkulinarny_codojedzenia

Przekrój croissants wzdłuż  i posmaruj obie połówki serkiem philadelphia, wymieszanym uprzednio z chrzanem. Następnie ułóż na wierzchu zgniecione widelcem kawałki awokado, łososia, krążki cebuli i sałatę. Złóż w jedną całość. Smacznego

 

2 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *