414
Krem czekoladowy z awokado…nigdy bym nie pomyślała, ze taki czekoladowy krem może tak fajnie smakować! Moje dzieci uwielbiają ten krem, chociaż do tej pory nie wiedza, ze zawiera on awokado. Moja jedyna szansa przemycenia zdrowego awokado do ich jadłospisu powiodła się.
Krem czekoladowy z awokado pasuje jako dodatek do deseru, gofrów czy jako czekoladowy krem do przełożenia tortu. Zawsze kupuje awokado w siatce, które jak na złość dojrzewają wszystkie na raz. Awokado na słono uwielbiam ja i małżonek, ale moje dzieci niestety nie.Teraz już wiem jak je szybko wykorzystać.
Przepis na krem czekoladowy z awokado
Składniki:
- 2 awokado
- 4-5 łyżek cukru pudru
- 4 łyżki kakao
- 1 łyżka cukru waniliowego
- 80 g masła, temperatura pokojowa
Wykonanie:
- Oddziel awokado od pestki i skorki,wrzuć do blendera.
- Dodaj kakao, cukier puder, cukier waniliowy i masło po czym zmiel na jednolita masę.
- Możesz dosmakowac cukrem lub kakao w trakcie.
7 komentarzy
Wyglada przepysznie;)
Dziekuje!
Bardzo fajny przepis. Nie wiedziałam, że tak sprytnie można „przemycić” awokado :)
No wlasnie, „przemycic”!
lubię ten krem, zdrowe i smaczne :)
ale kuszący :))
Każda forma przemycenia dzieciom warzyw czy owoców jest dobra. Twój pomysł z awokado jest świetny. Przypadkiem trafiłam na Twojego bloga ale zagoszczę tu na dłużej :) Czekam na nowe inspiracje :)
Pozdrawiam
zdrowolandia.blogspot.com