975
Zimna przekąska z grillowanej cukinii świetnie pasuje na bufetowe party. W cienkie plastry ugrillowanej cukinii zakręciłam nadzienie z koziego sera.
Mało kaloryczne roladki z cukinii, które przyciągną wzrok każdego gościa.
Zimna przekąska z grillowej cukinii
Składniki:
30 roladek z cukinii
- 4 cukinie niezbyt wyrośnięte
- 200 g koziego sera
- 2 łyżki jogurtu
- 3 łyżki posiekanej dymki
- szczypta ostrej chili w proszku
- olej
Wykonanie:
- łopatką do krojenia sera wytnij z cukinii długie plastry. Posól i odstaw na 15 minut. Mokre plastry osusz i ugrilluj na grillu lub jak w moim przypadku na patelni grillowej.
- Ser ugnieć widelcem dodaj jogurt, posiekaną dymkę i chili, wymieszaj. Nałóż nadzienie na koniec plastra i zroluj.
Wypróbuj inne przekąski na zimno jak faszerowane ogórki czy przekąska z krewetek.
7 komentarzy
super wygląda, bardzo mi sie podoba ten przepis
Dzięki Iza!
Wygląda bardzo elegancko :) Z chęcią podałabym to gościom.
Dziekuję!
pychota ;) zaserwuje takie na następnej imprezie ;)
Moje też były na imprezie!
Ja robiłam je z fetą. Też pyszne. Dzisiaj właśnie wypróbuję wg Twojego przepisu. Te na zdjęciu wyglądają bardzo apetycznie.