Proteinowy shake espresso to moje ostatnie odkrycie. Przyrządzam go na bazie świeżych jaj. Ponieważ lubię poranną kawę wymyśliłam więc proteinowy shake espresso. Jakoś białko w proszku za mną nie przemawia. Zresztą jajko jest tak zdrowe i bogate w odżywcze składniki, że można je jeść codziennie. Oprócz białka jajka zawierają witaminy, minerały i zdrowe tłuszcze. Są pożywne i smaczne. Jem jajka codziennie i czuję się świetnie.
Proteinowy shake espresso nie tylko pobudza mózg ale również porządnie zaspokaja głód. Można go przyrządzić na wiele sposobów. Jeśli lubicie banany lub daktyle, możecie je z powodzeniem dodać do koktajlu. Jestem zwolenniczką gorzkiej kawy, więc wybrałam inny twist, masło migdałowe i migdałowe mleko. Polecam!
Proteinowy shake
Składniki:
na 1 shake
2 jajka
50 ml migdałowego mleka
1 łyżka migdałowego masła
25 ml espresso
kakao nibs do posypania
Przyrządź espresso. Podgrzej migdałowe mleko wraz z migdałowym masłem. Zmiksuj jajka na puszysto. Śmiało wlej gorące płyny cały czas miksując białka. Smacznego!
Shake, smoothie czy koktajle to moje ulubione napoje. Przyrządzam je również z owocami i warzywami, najczęściej z jogurtem lub mlekiem pochodzenia roślinnego. Lubię je miksować z awokado. Są wtedy gęstsze i o wiele dłużej zaspokajają głód.
2 komentarze
Kawa i jajka? Podoba mi się. Co można dać zamiast migdałowego mleka i masła?
Inny rodzaj masła orzechowego lub mleka.