Gorąca czekolada z konopią i migdałowym masłem

Wow, spadł śnieg, a termometr wskazuje kilka kresek poniżej zera. Jak myślicie gorąca czekolada przyda się na taką pogodę? Na pewno. Wstałam rano i od razu wiedziałam czym się rozgrzeję przed wyjściem z domu. Jak większość moich koktajli i innych napojów miksuję czekoladę w blenderze. Używam go notorycznie. To taki kuchenny aparat bez którego nie mogę się obejść…

gorąca czekolada

Gorąca czekolada jest lekko zagęszczona przez daktyle i nasiona konopi. Konopia to według mnie najlepszy dodatek do koktajli. Zawiera naturalne i zdrowe tłuszcze, a przy tym mnóstwo białka, więc gorąca czekolada to dla również bogaty w odżywcze składniki napój, który serwuję sobie często przed lub po treningu. Właściwie czekoladę można wzbogacić o inne superfoods i za każdym razem zmienić nieco ton i smak napoju. Często dodaję kurkumę, chili lub zmieniam mleko na kokosowe. Lubicie gorącą czekoladę?

czekolada superfood

Gorąca czekolada

Składniki:

na 1 kubek

2 daktyle, wypestkowane

1 lyżka kakao

2 łyżki nasion konopi

1 łyżka migdałowego masła lub innego

1 łyżeczka organicznego oleju kokosowego

300 ml gorącego mleka migdałowego, (napoju migdałowego)

gorąca czekolada przepis

Wszystkie składniki umieść w blenderze i zmiksuj na jednolitą masę. Wlej gorącą czekoladę do kubka i ciesz jej smakiem i ciepłem. Do jutra!

 

 

 

 

 

 

11 komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.