Uwielbiam kokos, więc naleśniki kokosowe typu pancakes to coś dla mojego podniebienia zresztą nie tylko mojego. Moje dziecię pochłonęło je w mgnieniu oka. Pyszne naleśniki kokosowe to coś dla każdego. Naleśniki to bardzo popularne danie na śniadanie czy na deser. Jeśli gotuję zupę na obiad to naleśniki serwuję na drugie danie.
Naleśniki kokosowe
Składniki:
na 12 naleśników
250 ml kokosowego mleka
100 g pszennej mąki
100 g kokosowych wiórków
1 łyżeczka soli
1 jajko
olej do smażenia
Do podania
jogurt limonkowo miodowy
mango
Zmiksuj kokosowe wiórki w blenderze jeśli nie są drobne. Wymieszaj wiórki z mąką i solą. Dodaj kokosowe mleko, jajko i dokładnie wymieszaj łyżką. Przykryj folią i odstaw na 10 minut. Ciasto naleśnikowe jest dosyć gęste, ale takie ma być. Smaż małe okrągłe naleśniki. Wymieszaj 250 ml jogurtu, 2 łyżki soku z limonki i otartą skórkę z 3 łyżkami miodu lub wedle smaku. Podaj placki z jogurtem i pokrojonym w kostkę mango.
6 komentarzy
Pycha śniadanko !
Uwielbiam naleśniki :-)
Ja też!
smazyłam kiedyś podobne przepyszne były!
Mniam!
Ach znalazłam :-) Dziękuje za podsunięcie pomysłu. CO prawda, na dzisiaj obiad już mam, ale jutro robię Twoje naleśniki :-)