Zapraszam na kolejny przepis kanapki jarskie. Tym razem są to wiosenne i bajecznie smakowite kanapki z pieczarkami i szpinakiem. Uwielbiam przyrządzać kanapki! Moje dzieci zawsze mnie do tego mobilizują, bo lubią kanapki zwłaszcza te na gorąco. Kanapki z pieczarkami i szpinakiem są właśnie na gorąco. U mnie w domu zawsze były popularne kanapki na kolację. Świeży chlebek, twarożek jakieś rzodkiewki…Kanapki nabierały smaku i koloru wraz z nastaniem latem. Teraz to zupełnie inne czasy. Świeże warzywa można kupić przez cały rok no i oczywiście jemy zupełnie inaczej. Moja kuchnia jest niesamowicie inna od mojej mamy, choć ona próbuje swoich i stara się dotrzymać mi kroku. Ciekawe czy wypróbuje ten, przepis kanapki…he, he….
Przepis kanapki z pieczarkami
Składniki:
na dwie kanapki
200 g pieczarek
60 g szpinaku, świeżego
2 łyżki masła
sól i pieprz do smaku
1 łyżeczka świeżego tymianku
1 bułka proteinowa
Łyżkę masła rozpuść na patelni. opłukany szpinak wrzuć na patelnię i smaż aż dobrze zwiędnie. Dopraw solą i rozłóż na rozkrojoną na pół bułkę. Pieczarki oczyść i pokrój na plasterki. Wrzuć resztę masła i grzyby na patelnię, dopraw solą i pieprzem. Smaż pieczarki w wysokiej temperaturze. Grzyby powinny się smażyć a nie gotować. Wyjmij grzyby z patelni i ułóż ładnie na kanapkach. Całość posyp tymiankiem. Podawaj kanapki na gorąco. Gdyby ostygły można je posypać mozzarella i podpiec w piekarniku. Smacznego
9 komentarzy
O taka kanapka bardzo by pasowała mojemu mężowi :)
O to trzeba zrobić!!!
Uwielbiam pieczarki, więc to coś dla mnie :)
Pięknie wyglądają :)
Rzeczywiście wyglądają na bardzo smaczne:)
Piękna wariacja dla naszych zapiekanek. Uwielbiamy kanapki na ciepło.
no najlepsze są !
Pieczareczki jak pięknie, równo ułożone :D Świetne kanapki <3
Czasami jestem artystycznie natchniona!