Wiosenne kanapki bajecznie smakowite

Zapraszam na kolejny przepis kanapki jarskie. Tym razem są to wiosenne i bajecznie smakowite kanapki z pieczarkami i szpinakiem. Uwielbiam przyrządzać kanapki! Moje dzieci zawsze mnie do tego mobilizują, bo lubią kanapki zwłaszcza te na gorąco. Kanapki z  pieczarkami i szpinakiem są właśnie na gorąco. U mnie w domu zawsze były popularne kanapki na kolację. Świeży chlebek, twarożek jakieś rzodkiewki…Kanapki nabierały smaku i koloru wraz z nastaniem latem. Teraz to zupełnie inne czasy. Świeże warzywa można kupić przez cały rok no i oczywiście jemy zupełnie inaczej. Moja kuchnia jest niesamowicie inna od mojej mamy, choć ona próbuje swoich i stara się dotrzymać mi kroku. Ciekawe czy wypróbuje ten, przepis kanapki…he, he….

przepis na kanapki

Przepis kanapki z pieczarkami

Składniki:

na dwie kanapki

200 g pieczarek

60 g szpinaku, świeżego

2 łyżki masła

sól i pieprz do smaku

1 łyżeczka świeżego tymianku

1 bułka proteinowa

przepis kanapki na gorąco

Łyżkę masła rozpuść na patelni. opłukany szpinak wrzuć na patelnię i smaż aż dobrze zwiędnie. Dopraw solą i rozłóż na rozkrojoną na pół bułkę. Pieczarki oczyść i pokrój na plasterki. Wrzuć resztę masła i grzyby na patelnię, dopraw solą i pieprzem. Smaż pieczarki w wysokiej temperaturze. Grzyby powinny się smażyć a nie gotować. Wyjmij grzyby z patelni i ułóż ładnie na kanapkach. Całość posyp tymiankiem. Podawaj kanapki na gorąco. Gdyby ostygły można je posypać mozzarella i podpiec w piekarniku. Smacznego

9 komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.