Przepis na mielone kotlety można bardzo łatwo zmodyfikować. Mielone uwielbiamy, więc zawsze staram się je urozmaicić. Kotlety świetnie smakują, kiedy do mięsa dodam surową salsiccia. Salsiccia to rodzaj włoskiej kiełbasy. Salsiccia nadaje fajny smak potrawom. Mielone kotlety są aromatyczne, puszyste i smaczne.
Przepis na mielone kotlety jest łatwy. Kotlety świetnie smakują z sosem serowym i brokułami.
Przepis na mielone kotlety
16 mielonych
Składniki:
1 kg mielonego mięsa, wieprzowo – wołowe
300 g salsiccia
200 ml śmietanki, 36% tłuszczu
1 duża cebula
2 żółtka
2 łyżeczki soli
1 łyżeczka pieprzu
1 łyżeczka grillowej przyprawy do wieprzowiny
150 g mozzarella – kuleczki
tłuszcz do smażenia
Obierz cebulę i zmiksuj ze śmietanką. Wyjmij kiełbasę z flaka i rozgnieć widelcem. Dodaj mielone mięso przyprawy i wymieszaj farsz. Uformuj 16 kotletów. Do każdego kotleta wciśnij kulkę mozzarella. Smaż kotlety na złoty kolor, po obu stronach. Podaj z sosem serowy, brokułami z wody i ewentualnie z ziemniakami. Smacznego!