Zapraszam na pyszny przepis na coleslaw. Kto powiedział, że coleslaw czyli po polsku surówka z kapusty można tylko robić z białej kapusty! Ja na odmianę zrobiłam dzisiaj coleslaw z białej i modrej kapusty i muszą przyznać, że ta kombinacja bardzo mi przypadła do smaku.
To już mój kolejny przepis na coleslaw. Dotychczas przygotowywałam coleslaw z białej kapusty, choć z różnymi dodatkami i sosami. A do czego podałam dzisiejszy coleslaw przekonacie się jutro!
Przepis na coleslaw
4 – 6 porcji
Składniki:
1 zielona papryka, pokrojona w kostkę
3 łodygi selera, pokrojone z talarki
1 marchewka, grubo starta
1 jabłko, grubo utarte
300 g białej kapusty, cienko pokrojona
150 g czerwonej kapusty, cienko pokrojona
200 ml jogurtu, gęstego
2 łyżki czubate majonezu domowej roboty
2 łyżki winnego octu
1 łyżka miodu
1 łyżeczka cebuli w proszku
½ łyżeczki czosnku w proszku
sól i pieprz do smaku
Wymieszaj wszystkie warzywa. Wymieszaj wszystkie składniki na dressing i dodaj do warzyw. Dopraw coleslaw solą, pieprzem i jeszcze raz dokładnie wymieszaj.
6 komentarzy
pyszna surówka
Oj żebyś wiedziała!
Takiego przepisu na tę surówkę nie znałam, muszę wypróbować :)
Spróbuj , ja spróbowałam i mi smakowała
Świetny Colesław na bogato!
Dziękuję Pati