Zapraszam na pyszny przepis na coleslaw. Kto powiedział, że coleslaw czyli po polsku surówka z kapusty można tylko robić z białej kapusty! Ja na odmianę zrobiłam dzisiaj coleslaw z białej i modrej kapusty i muszą przyznać, że ta kombinacja bardzo mi przypadła do smaku.
To już mój kolejny przepis na coleslaw. Dotychczas przygotowywałam coleslaw z białej kapusty, choć z różnymi dodatkami i sosami, a do czego podałam dzisiejszy coleslaw przekonacie się jutro!
Pyszny przepis na coleslaw
Składniki:
duża porcja
- 1 zielona papryka, pokrojona w kostkę
- 3 łodygi selera, pokrojone z talarki
- 1 marchewka, grubo starta
- 1 jabłko, grubo utarte
- 300 g białej kapusty, cienko pokrojona
- 150 g czerwonej kapusty, cienko pokrojona
- 200 ml jogurtu, gęstego
- 2 łyżki czubate majonezu domowej roboty
- 2 łyżki winnego octu
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżeczka cebuli w proszku
- ½ łyżeczki czosnku w proszku
- sól i pieprz do smaku
Wykonanie:
- Wymieszaj wszystkie warzywa.
- Wymieszaj wszystkie składniki na dressing i dodaj do warzyw. Dopraw coleslaw solą, pieprzem i wymieszaj.
6 komentarzy
pyszna surówka
Oj żebyś wiedziała!
Takiego przepisu na tę surówkę nie znałam, muszę wypróbować :)
Spróbuj , ja spróbowałam i mi smakowała
Świetny Colesław na bogato!
Dziękuję Pati