Twarożek z rzodkiewką i awokado na kanapki

Upiekłam kolejną porcję chleba pszenno żytniego i tak sobie pomyślałam, że zaraz zrobię kanapki. Chodził za mną twarożek z rzodkiewką i awokado. Niby nic specjalnego , nic trudnego do zrobienia, a jakie smaczne kanapki! Twarożek z rzodkiewką lubią wszyscy. Ja uwielbiam dodać do niego jeszcze różne zioła jak tajska bazylia. Słyszeliście o takiej bazylii. Wyrosła mi jeszcze lepiej niż zielona bazylia. Tajska bazylia jest lekko ostra, a jej aromat to krzyżówka bazylii z anyżem. Piękny zapach i fajny smaczek twarożku.

twarożek z rzodkiewką

Bardzo lubię przyrządzać kanapki, dekorować wymyślnie, a potem usiąść na tarasie i się nimi delektować! Tak proste danie, a daje tyle radości. Nie wiem czy tak działa tajska bazylia czy twarożek z rzodkiewką ale nieważne. Istotne jest to, że kanapki zasługują na powtórne objawienie.

chleb na kanapkitwarożek z rzodkiewką

Twarożek z rzodkiewką

Składniki:

na 3 kanapki

200 g twarożku

3 rzodkiewki

1 duże awokado

kilka liści tajskiej bazylii

sól do smaku

½ łyżeczki czarnego pieprzu młotkowanego

kanapki z twarożkiem z rzodkiewkami przepis

Rzodkiewkę pokrój w bardzo małą kostkę. Twarożek wymieszaj z solą i pieprzem. Dodaj rzozdkiewki i lekko wymieszaj. Awokado pokrój na kawałki. Posmaruj kromki chleba twarożkiem, a na wierzczhu ułóż kawałki awokado skropione cytryną. Całość posyp pieprzem i pokrojoną bazylią. Smacznego!

 

 

SparaSpara

12 komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.