Młode ziemniaki z salsiccia

Wczoraj była u mnie premiera na młode ziemniaki. Premiera, więc musiało być wyjątkowo, ciekawie i oczywiście smacznie. Wymyśliłam młode ziemniaki z salsiccia w towarzystwie szparagowej fasolki i pesto z jarmużu. Młode ziemniaki z pesto smakują wyśmienicie! No cóż nie spróbujesz nie wiesz! Polecam to szybkie i smaczne danie na lato! Mało pracochłonne i tanie.

młode ziemniaki

Młode ziemniaki

Składniki:

4 porcje

1,5 kg ziemniaków

300 g zielonej fasolki szparagowej

400 g surowej salsiccia

3 łyżki pesto z jarmużu, lub wedle smaku

2 młode cebule ze szczypiorem

świeży koperek do posypania

1 łyżka masła

1 łyżka oleju

młode ziemniaki na latoUmyj ziemniaki ocierając o siebie tak aby część skórki odeszła. Nigdy nie obieram młodych ziemniaków. Ugotuj ziemniaki w lekko osolonej wodzie.Odcedź i wymieszaj z pesto. Fasolkę zblanszuj w lekko osolonej wodzie. Na patelni rozgrzej olej i masło. Zdejmij flak z kiełbasy i pokrój salsiccia na plasterki. Zrumień kiełbasę, po czym dodaj cebulkę pokrojoną w piórka. Na koniec dodaj ziemniaki, fasolkę i wszystko wymieszaj. Podaj danie na ciepło z pomidorami i resztą pesto.

4 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *