Jak przyrządzić jajka na Wielkanoc?

Jajka to moje ulubione jedzenie. Jem je codziennie nie tylko od święta. Wbrew pozorom i krążącym mitom jajk asą zdrowe o można je jeść ile tylko dusza zapragnie. Jajka to super food! Na Wielkanoc przyrządzam jajka różnie najczęściej są to jajka faszerowane ale lubię też jajka poszetowe. Nie jest żadną regułą, że jajka wielkanocne muszą być ugotowane na twardo. Może je też usmażyć lub zapiec jak jajka zapiekane w bułce.

Osobiście uwielbiam, kiedy potrawy z jajek są kolorowe i przypominają wiosnę. Dlatego w przepisach na wielkanocne jajka używam mnóstwo kolorowych warzyw jak rzodkiewki, groszek, awokado czy pachnące zioła. Lubię nowe pomysły na przyrządzenie jajek ale często też wracam do tradycyjnych przepisów jak jajka w sosie chrzanowym.

Poniżej znajdziecie moje ulubione przepisy na jajka. Trochę się ich nagromadziło przez ostanie lata, jest więc w czym wybierać. Aby przejść do przepisu kliknij w zdjęcie.

Kanapka z jajkiem poszetowym

jajko_poszerowane

Szafranowe jajka

wielkanocne_jajka_1

Jajka na Wielkanoc nadziewane pieczarkami

przekąska jajka faszerowane

Jajka wielkanocne na ostro

przepisnajajka

Jajka nadziewane łososiem

jajka nadziewane przepis codojedzenia

 

Smacznego!

 

 

3 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *