517
Po tych ostatnich słodkościach nastąpiły zmiany w mojej codziennej diecie. Zaczęłam się raczyć sałatkami no i oczywiście extra treningiem. Siódme poty wyciśnięte już, a jeszcze mi została rundka na rowerze lub biegi w pobliskim lesie, ale pewnie będę gonić za moim synkiem, który zdrowo dodaje gazu na swoim nowym rowerze.
Lekka sałatka z czerwonej fasoli i fety to jest to. Tę sałatkę robię na różne okazje między innymi do grila, na piknik i na party bufetowe, na które już się powoli szykuje w sobotę.
Przepis na lekką sałatkę z czerwonej fasoli i fety
Składniki:
- 100 g sałaty zielony, różnego rodzaju
- garść natki pietruszki, grubo posiekanej
- 20 pomidorów koktajlowych
- 1 czerwona cebula
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 150 sera fety, najchętniej koziego
Dressing do sałatki
- ½ dl octu balsamicznego
- 2 łyżki oleju z pestek winogron
- szczypta soli
- szczypta czarnego pieprzu
Wykonanie:
- Podziel sałatę i pietruszkę na drobniej.
- Przekrój pomidory na pół.
- Pokrój na krążki cebulę. Odcedz fasolę i opłukaj. Pokrój w kostkę fetę.
- Wymieszaj wszystkie warzywa lekko z dressingiem tuż przed podaniem.
3 komentarze
Marzę o takiej letniej sałatce
Chętnie wypróbuję przepis, dziękuję za udział w akcji Grill 2012.
[…] Lekka sałatka nie tylko do grilla – codojedzenia.pl […]