Pasta z łososia to ostatnio moje smaki. Potrzebowałam coś konkretnego ale i zdrowego na kanapki, więc wybór padł na pastę z łososia wędzonego na ciepło. Bardzo lubię tą rybę i często ją przyrządzam. Wędzony na ciepło łosoś jest mięciutki i łatwo można go rozgnieść widelcem. Pasta z łososia to kolejny przepis na łososia, który przypadnie Wam do smaku.
Pasta z łososia wędzonego
Składniki:
5-6 porcji
300 g wędzonego na ciepło łososia, u mnie odchodzą skórka i ości
3 żółtka ugotowane na twardo
2 łyżki natki pietruszki, drobno pokrojonej
1 łyżka szalotki, drobno pokrojonej
2-3 łyżki majonezu, u mnie własnej roboty, tutaj przepis
sól i pieprz do smaku
Zmiksuj łososia z żółtkami. Wymieszaj z cebulką, majonezem i pietruszką. Dopraw solą i pieprzem. Przechowuj pastę w zamkniętym naczyniu, do 4 dni w lodówce.
3 komentarze
Uwielbiam takie pasty na kanapki :)
Wygląda smakowicie :) Czy cebulkę i pietruszkę też miksujesz czy tylko drobno siekasz?
Siekam