Jak wykorzystać czerstwe pieczywo- pangrattato
Uwielbiam piec chleb wszelakiej maści, o czym na pewno już się przekonaliście. Nie ma nic smaczniejszego jak kromka świeżo upieczonego chleba z chrupiącą skórką czy tak zwana przylepką. Oj tak,…
Uwielbiam piec chleb wszelakiej maści, o czym na pewno już się przekonaliście. Nie ma nic smaczniejszego jak kromka świeżo upieczonego chleba z chrupiącą skórką czy tak zwana przylepką. Oj tak,…
Indie to kraina aromatycznych przypraw. Nie ma chyba takiego drugiego kraju na całym świecie, gdzie przyprawy mają taką wartość odżywczą, medyczną i rytualną i są używane w tak ogromnym zasięgu.
Mój zakwas żytni skończył juz trzy lata. Tak, tak, własny zakwas chlebowy zrobiony i przechowywany należycie nigdy nie padnie. Za każdym razem jak tylko piekę chleb na zakwasie ubieram odpowiednią ilość…