Zapraszam na przepis na wraps z klopsikami. Jak pisałam wczoraj z chęcią gotuję obiad na dwa dni, zwłaszcza teraz kiedy jest tak ciepło i nie mam ochoty stać przy garnkach non stop. Dzisiejszy obiad jest więc rezultatem moich ostatnich kulinarnych poczynań. Z wczorajszych klopsików z kurczaka przyrządziłam dzisiaj wraps. Nie są to też typowe wraps, bo do ich zrobienia użyłam naan. Czy ja dzisiaj w ogóle coś gotowałam? Tak, upiekłam szparagi, ziemniaki i pomidory oraz zrobiłam tzatziki. Póżniej tylko zmontowałam wraps. Super szybki obiad na dwa dni. Wczoraj klopsiki z makaronem, a dzisiaj wraps. Wy też gotujecie obiad na dwa dni, czy codziennie?
Wraps z klopsikami
Składniki:
na 4 porcje
20 klopsików z kurczaka, tutaj przepis
½ kg ziemniaków
250 g szparagów
4 małe pomidory kiściowe
2 łyżki oliwy
sól i tymianek do smaku
Tzatziki
250 ml greckiego jogurtu
1 ząbek czosnku
1 mały ogórek
sól do smaku
Ziemniaki obierz i pokrój w ósemki. Wymieszaj z oliwą, tymiankiem i solą w żaroodpornym naczyniu. Obok ułóż pomidory. Jeśli duże to przekrój na pół. Wstaw do piekarnika nastawionego na 200ºC i piecz ziemniaki przez 40 minut. Na 10 Minut przez końcem pieczenia połóż na wierzchu szparagi skropione oliwą i posolone. Zetrzyj ogórek na tarce o dużych oczkach, czosnek przeciśnij przez praskę i wymieszaj z jogurtem. Dopraw solą. Ułóż szparagi, ziemniaki i klopsiki na chlebie, załóż końce chleba jeden na drugi ile się da i owiń papierem. Następnie wciśnij pomidora i polej tzatziki. Smacznego!
5 komentarzy
Wygląda na lekkie i wiosenne danie :)
Jak pięknie podane! Wrapsy zapowiadają się przepysznie :)
Dziękuję, smakowały!
Ale te klopsiki super się prezentują :D Zjadłybyśmy z chęcią :)
Ależ to pięknie wygląda :)