Wraps z klopsikami czyli obiad na dwa dni

Zapraszam na przepis na wraps z klopsikami. Jak pisałam wczoraj z chęcią gotuję obiad na dwa dni, zwłaszcza teraz kiedy jest tak ciepło i nie mam ochoty stać przy garnkach non stop. Dzisiejszy obiad jest więc rezultatem moich ostatnich kulinarnych poczynań. Z wczorajszych klopsików z kurczaka przyrządziłam dzisiaj wraps. Nie są to też typowe wraps, bo do ich zrobienia użyłam naan. Czy ja dzisiaj w ogóle coś gotowałam? Tak, upiekłam szparagi, ziemniaki i pomidory oraz zrobiłam tzatziki. Póżniej tylko zmontowałam wraps. Super szybki obiad na dwa dni. Wczoraj klopsiki z makaronem, a dzisiaj wraps. Wy też gotujecie obiad na dwa dni, czy codziennie?

wraps z klopsikami

Wraps z klopsikami

Składniki:

na 4 porcje

4 naan chlebki lub pita

20 klopsików z kurczaka, tutaj przepis

½ kg ziemniaków

250 g szparagów

4 małe pomidory kiściowe

2 łyżki oliwy

sól i tymianek do smaku

Tzatziki

250 ml greckiego jogurtu

1 ząbek czosnku

1 mały ogórek

sól do smaku

wraps z klopsikami przepis

Ziemniaki obierz i pokrój w ósemki. Wymieszaj z oliwą, tymiankiem i solą w żaroodpornym naczyniu. Obok ułóż pomidory. Jeśli duże to przekrój na pół. Wstaw do piekarnika nastawionego na 200ºC i piecz ziemniaki przez 40 minut. Na 10 Minut przez końcem pieczenia połóż na wierzchu szparagi skropione oliwą i posolone. Zetrzyj ogórek na tarce o dużych oczkach, czosnek przeciśnij przez praskę i wymieszaj z jogurtem. Dopraw solą. Ułóż szparagi, ziemniaki i klopsiki na chlebie, załóż końce chleba jeden na drugi ile się da i owiń papierem. Następnie wciśnij pomidora i polej tzatziki. Smacznego!

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

5 komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.