Mogę na Was liczyć ?
Witam serdecznie w ten piękny i śnieżny dzień. Tak, wreszcie doczekaliśmy się porządnego śniegu! Dzisiaj rano samochód był tak zasypany śniegiem, że gdybym go nie otworzyła automatycznie, to nie wiedziałabym…
Witam serdecznie w ten piękny i śnieżny dzień. Tak, wreszcie doczekaliśmy się porządnego śniegu! Dzisiaj rano samochód był tak zasypany śniegiem, że gdybym go nie otworzyła automatycznie, to nie wiedziałabym…
Przepis miesiąca to wyzwanie dla każdego, kto lubi gotować, piec i wymyślać coraz to nowe przepisy. W każdy miesiącu chcę wam zaproponować nowy temat. Może to być np. ciasto z…
Mój krótki aczkolwiek bogaty w wydarzenia pobyt w Polsce zakończył się. Udałam się do Warszawy w celu uczestniczenia w warsztatach kulinarnych prowadzonych przez samego Adama Chrząstkowskiego.
Serdecznie zapraszam wszystkich czytelnikow i blogerow do wziecia udzialu w akcji Szafranowa kulinaria. Szafran zwany jest często najdroższą przyprawą na świecie. Na szczęście, nie trzeba aż tyle szafranu, żeby uzyskać…
Zaproszenie do zabawy otrzymałam od bloga zjedz ze smakiem. Pierwszy raz biorę udział w tagowaniu. Jestem zaciekawiona kilkoma blogerami i mam nadzieję, że skorzystają z mojego zaproszenia.
Szwedzi mówią o sobie żartobliwie, jako o narodzie zimnym i sztywnym, ale odważnym pod względem kosztowania przysmaków z innych zakątkow świata. Przez wieki szwedzka kuchnia była otwarta na obce wpływy kulinarne.