Mielone kotlety z salsiccia i mozzarella

Przepis na mielone kotlety można bardzo łatwo zmodyfikować. Mielone uwielbiamy, więc zawsze staram się je urozmaicić. Kotlety świetnie smakują, kiedy do mięsa dodam surową salsiccia. Salsiccia to rodzaj włoskiej kiełbasy. Salsiccia nadaje fajny smak potrawom. Mielone kotlety są aromatyczne, puszyste i smaczne.

przepis na mielone kotlety codojedzenia

Przepis na mielone kotlety jest łatwy. Kotlety świetnie smakują z sosem serowym i brokułami.

mielone przepis codojedzenia

Przepis na mielone kotlety

16 mielonych

Składniki:

1 kg mielonego mięsa, wieprzowo – wołowe

300 g salsiccia

200 ml śmietanki, 36% tłuszczu

1 duża cebula

2 żółtka

2 łyżeczki soli

1 łyżeczka pieprzu

1 łyżeczka grillowej przyprawy do wieprzowiny

150 g mozzarella – kuleczki

tłuszcz do smażenia

przepis na mielone kotlety codojedzenia

Obierz cebulę i zmiksuj ze śmietanką. Wyjmij kiełbasę z flaka i rozgnieć widelcem. Dodaj mielone mięso przyprawy i wymieszaj farsz. Uformuj 16 kotletów. Do każdego kotleta wciśnij kulkę mozzarella. Smaż kotlety na złoty kolor, po obu stronach. Podaj z sosem serowy, brokułami z wody i ewentualnie z ziemniakami. Smacznego!

 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *