816
No to jeszcze po jednym…jajku. Zostało mi trochę wędzonego łososia i łososiowego kawioru, więc przyrządziłam kolejne faszerowane jajka. Wesołego Alleluja!
Faszerowane jajka z łososiem o łososiowym kawiorem
Składniki:
5 porcji
5 jajek
100 g wędzonego łososia
50 g łososiowego kawioru
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
1 łyżka majonezu
kawałki cytryny
koper
Ugotuj jajka na twardo. Obierz ze skorupek i przekrój na pół. Wyjmij żółtka. Zgnieć żółtka widelcem i wymieszaj z pietruszką i majonezem. Masą napełnij jajka. Na każde jajko ułóż rozetkę z łososia i łyżeczkę kawioru. Udekoruj koprem i kawałkami cytryny.
2 komentarze
Przepiękne! Wszystkiego najlepszego poświątecznie Gosiu!
idealna przekąska na szwedzki stół !