Jak wykorzystać czerstwe pieczywo- pangrattato
Uwielbiam piec chleb wszelakiej maści, o czym na pewno już się przekonaliście. Nie ma nic smaczniejszego jak kromka świeżo upieczonego chleba z chrupiącą skórką czy tak zwana przylepką. Oj tak,…
Uwielbiam piec chleb wszelakiej maści, o czym na pewno już się przekonaliście. Nie ma nic smaczniejszego jak kromka świeżo upieczonego chleba z chrupiącą skórką czy tak zwana przylepką. Oj tak,…
Upiekłam ostatnio pyszne pierożki francuskie. Przyrządziłam nadzienie z resztek obiadowych, które wykorzystałam do dwóch różnych dan. Pierwsze z nich to pierożki francuskie. O drugim dowiecie się jutro.
Zostały mi resztki czekoladowego piernika posypanego obficie bakaliami. Wyrzucić szkoda, więc wymyśliłam bajaderki piernikowe. Okruchy ciasta
Święta, święta i po świętach! Zostało mi mnóstwo świątecznych resztek różnego pochodzenia. Na początek zajęłam się indykiem, którego o dziwo, aż tak dużo się nie uratowało.
Indie to kraina aromatycznych przypraw. Nie ma chyba takiego drugiego kraju na całym świecie, gdzie przyprawy mają taką wartość odżywczą, medyczną i rytualną i są używane w tak ogromnym zasięgu.
Tą ciepłą przekąskę zrobiłam pierwszy raz używając tylko ziemniaczanego puree. Do dzisiejszego przepisu dołączyłam szwedzkie klopsiki.
Mój zakwas żytni skończył juz trzy lata. Tak, tak, własny zakwas chlebowy zrobiony i przechowywany należycie nigdy nie padnie. Za każdym razem jak tylko piekę chleb na zakwasie ubieram odpowiednią ilość…