Przepis miesiąca – na śniadanie

Co zazwyczaj jadacie na śniadanie? Ja, bardzo często owsiankę. W dzieciństwie nie cierpiałam zupy owsianej na mleku i długo nie mogłam się przekonać do owsianek. Teraz nie mogę się bez niej obejść. Dzisiaj proponuję Wam pomarańczową owsiankę. Ostatnio robiłam ciasto z gotowanych pomarańczy, więc teraz spróbowałam ugotować owsiankę wykorzystując pomarańczowy mus.

Owsianka wyszła bardzo smakowita, mocno aromatyczna, polecam! Tym przepisem otwieram przepis miesiąca, którego tematem jest “na śniadanie”. Co lubicie jeść na śniadanie? Kanapka, tosty, kaszka, owsianka, a może jeszcze coś innego? Czekam na Wasze propozycje!

na śniadaniePomarańczowa owsianka na śniadanie

Składniki:

na 1 porcję

  • 100 ml owsianych płatków, u mnie błyskawiczne
  • 1 łyżka pomarańczowe musu, tutaj przepis
  • 200 ml zimnej wody
  • sól do smaku
  • 1 pomarańcza
  • 1 łyżka pszczelego pyłku
  • 1 łyżeczka maku
  • kilka suszonych owoców, u mnie jagody acai

Wykonanie:

  • Wymieszaj owsiane płatki z wodą, solą i pomarańczowym musem. Ugotuj gęstą owsiankę. Gotuj przez 3 minuty. Podaj owsiankę z obraną pomarańczą, owocami acai i posypaną makiem oraz pszczelim pyłkiem.

10 Komentarzy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *